FRANCHISE ΚΑΦΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 01

FRANCHISE ΚΑΦΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Το Όραμά μας

Όραμα της εταιρείας μας είναι, να γίνει ένα από τα πλέον γνωστά brands στο 3rd Wave Coffee Movement, αναπτύσσοντας, υποστηρίζοντας και εξελίσσοντας συνέχεια το δίκτυο καταστημάτων Coffee Lab.

Το πάθος μας και την αγάπη μας για τον καφέ τον μοιραζόμαστε, αρχικά με τους συνεργάτες μας, και στην συνέχεια με εσάς τους καθημερινούς επισκέπτες μας.

Αποστολή μας είναι, να παράγουμε και να προωθούμε στην αγορά καφέδες υψηλής ποιότητας σε όλα τα στάδια του κύκλου ζωής του specialty coffee: Producer – Cupper – Roaster – Barista – Customer.

Η Ιστορία μας

Τα Coffee Lab, ξεκίνησαν από την Χαλκίδα το 2009, ως το πρώτο και αυθεντικό coffee shop 3ης γενιάς, προσφέροντας ροφήματα από ιδιαίτερες ποικιλίες καφέ μοναδικής προέλευσης (single origin). Το πρώτο κατάστημα, πολύ γρήγορα, προσέλκυσε το ενδιαφέρον και καθιερώθηκε ως το καθημερινό σημείο συνάντησης της περιοχής.

Εμπνευστής και ιδιοκτήτης των Coffee Lab, ο Barista Champion 2008 – 2009, κ. Στέλιος Ρουμελιώτης*, με εμπειρία άνω των 12 ετών στον χώρο του καφέ, και έχοντας παράλληλα διατελέσει υπεύθυνος εκπαίδευσης και στέλεχος παραγωγής σε μεγάλες εταιρείες του χώρου, δημιούργησε ένα αυθεντικό street concept του 3ου κύματος του καφέ (3rd wave coffee movement).

Τα βασικά χαρακτηριστικά του 3ου κύματος του καφέ αποτελούν, τόσο η έμφαση στην προέλευση και στην ποιότητα της α’ ύλης, όσο και ο τρόπος προετοιμασίας και παρασκευής του ροφήματος. Ο έλεγχος της ποιότητας των κόκκων και η προσήλωση σε αυστηρές προδιαγραφές καθ’ όλη την διάρκεια των διαδικασιών της αλυσίδας «Farmer – Cupper – Roaster – Barista – Customer», αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας καφέ.

Η επιτυχία του πιλοτικού καταστήματος, σε συνδυασμό με τη νέα παγκόσμια τάση του 3ου κύματος του καφέ, οδήγησε τον κ. Ρουμελιώτη στην απόφαση για περαιτέρω ανάπτυξη, και έτσι πλέον η Coffee Lab αποτελεί όχι μόνο το πρώτο concept στο street coffee 3ης γενιάς, αλλά και την ηγέτιδα αλυσίδα, με περισσότερα από 65 καταστήματα εν λειτουργία σε Ελλάδα και Κύπρο, και με μεγάλο αριθμό νέων, υπό κατασκευή.

Η μητρική εταιρεία διαθέτει παραγωγικές εγκαταστάσεις, όπου επεξεργάζονται και συσκευάζονται οι ποικιλίες καφέ, τις οποίες προμηθεύεται σε μορφή κόκκων, για να διανεμηθούν στα καταστήματα της αλυσίδας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εκπαίδευση των baristi, οι οποίοι αποτελούν τον σημαντικότερο κρίκο της αλυσίδας, και πραγματοποιείται σε ειδικό εκπαιδευτικό κέντρο, τόσο αναφορικά με το αρχικό στάδιο, όσο και ανά τακτά χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε το προσωπικό όλων των καταστημάτων να προσφέρει άριστο επίπεδο εξυπηρέτησης στους καταναλωτές. Την κύρια ευθύνη και εποπτεία των προγραμμάτων εκπαίδευσης, έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου, ως Barista Trainer, κ. Στ. Ρουμελιώτης.